.

Sabri EROL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

13.5.21

Etiketler :

HTC-2 Dijital Sıcaklık ve Nem Ölçer

 HTC-2 Dijital Sıcaklık ve Nem Ölçer


Konumuz HTC-2 Dijital sıcaklık ve nem ölçer. HTC-2 diyorum ama ürünü KANZ ve  Loobex firması adıyla yada internette bir kaç markanın daha bu ürünü sattığını gördüm. Bu yazı da benim de kullanımında epey zorlandığım ayarlarıyla ilgili olacak. Nitekim kendim de bir kaynak aradığımda da yeterli ve her aradığımı bir arada bulamadım. Hatta ürün uzun bir süre yattı. Bende benimle aynı duruma düşenler için elimden geldiğince bilgileri derleyip kaynak hazırlamaya çalıştım daha özellik bulursam da güncellerim inşallah. Umarım sizin için faydalı olur. 







Bazı ön bilgileri kısaca vermem ayarlarda işinize yarayacaktır. Pili taktığınızda gelen ekran görseldeki gibi olanlar olduğu gibi benimki gibi sürekli değiştiğini de görebilirsiniz.
Sol üstte OUT yazdığında dışarısı ısısını + Sol altta Ay ve Gün olarak tarihi, IN yazdığında ise cihazın bulunduğu yerin ısısını ve saati görürsünüz ve bu ekran yaklaşık 5 saniyede bir değişir. %li olana cihazın bulunduğu yerdeki nem oranını göstermektedir. Bu ölçü her iki durumda da sabit olarak durduğunu göreceksiniz. MODE tuşuna bir kere basarsanız saat olarak görünen yerde alarmın ayarlı olduğu (çalacağı) saati görürsünüz. Alarm saatinin hemen sağ üstünde AL yazısı olacaktır saatemi alarm saatine mi baktığınız anlamanızı sağlayacaktır.

1- Resetleme :





Bazı sitelerde farklı yerlerde gördüm bendeki modelde pil yuvası kapağının altında sol tarafa iki adet küçük delik bulunmaktadır. Üstteki deliğe ince sert (kürdan vb.) bir cisimle 1-2 saniye bastırıp bırakınca reset olacaktır.

2- °C / °F Değişim :

Bazı cihazlar Fahrenhayt veya fahrenheit (°F) ayarlı olarak gelebilmekte ancak malum ülkemizde Celsius (°C) kullanmaktayız yada Fahrenhayt olarak kullanmak istiyorsunuz ancak °C olarak ayarlı bu değişimi de yine resetlemede olduğu gibi pil yuvası kapağını kaldırdığınızda soldaki deliklerden alt taraftakine ince sert (kürdan vb.) bir cisimle bastırıp bırakınca değişimin gerçekleştiğini göreceksiniz.

İnternette bazı resimlerde reset ve ölçü birimi değiştirme noktalarının pil yuvası kapağı altından başka cihazın masada durmasını sağlayan ayağı açınca altında olan versiyonları da olabilir. Kapağı açmadan önce orayı da bir kontrol edin.

3- 12/24 Saat Saat Gösterim Şekli, Saat Ayarı ve Tarih Ayarı: (Şova gerek yok youtubedeki gereksizler gibi size iki saat vaov ne güzel ambalaj ne güzel kutu ne güzel tuşlar var diyip uzatmaya gerek yok)
Geri kalan ayarlar hepsi aynı yerden yapılıyor. MODE tuşuna 1-2 saniye basılı tutun (burada basarken bip sesi geldiğinden emin olun nitekim bastığınızı düşünüp beklersiniz benim gibi) 

a) 12/24 saat ayarı: Bıraktığınızda ilk olarak saat görüntüsünün 12 saate göre mi yoksa 24 saate göre mi göstermesini istediğinizin ayarı geliyor. 24 hr yazısı yanıp sönerken ADJ tuşuna basarak seçiminizi yapabilirsiniz. Değiştirdikten sonra kaydet gibi bir şey yok. Bir kaç saniye beklerseniz cihaz ayarlama düzeninden çıkıp normal en son ayarladığınız şekilde çalışmaya başlıyor.

b) Saat/Dakika Ayarı: MODE tuşuna 1-2 saniye basılı tutun 24 hr yanıp sönerken MODE tuşuna bir kez daha bastığınızda saat kısmı yanıp sönmeye başlayacaktır ADJ tuşu ile saati ayarladıktan sonra MODE e bir kere daha basarsanız dakika kısmı yanmaya başlayacaktır yine ADJ tuşu ile burayı ayarlayıp cihazı kendi haline bıraktığınızda yaptığınız ayare göre çalışmaya başladığını göreceksiniz.

c) Tarih Ayarı : MODE tuşuna 1-2 saniye basılı tutun 24 hr yanıp sönerken MODE tuşuna bir kez daha bastığınızda saat, 2. basmada dakika ve üçüncü basmada yıl ayarı gelecektir, 4.basmada ay ve 5. basmada ise günü ayarlayabilirsiniz. Yine değişimi ADJ tuşu ile yapacaksınız.

Tekrar hatırlatıyorum tuşa bastığınızda bip sesi gelmesine dikkat edin yoksa değişim olmuyor.

4- Alarm Saatini Ayarlama : Alarm ayarı da yine aynı yerden oluyor ancak çok ince bir nüans bulunmakta. MODE tuşuna bir kere bastığınızda Alarm Saati göründükten sonra MODE tuşuna basılı tutarsanız alarm saatinin yanıp söndüğünü göreceksiniz yine ADJ tuşuna basarak saati MODE tuşuna bir kere daha basarak dakikayı ayarlayabilirsiniz. Dikkat henüz alarm açık değil.

5- Alarmı Açma : 


Alarmı açmak için MODE tuşuna bir kere basın, Alarm saati ve saati sağ üst kısmında AL yazısı görünecektir. Bu sırada ADJ tuşuna basarsanız AL yazısının yanında çan resmi gelecektir. Bu konumda Alarmınız açılmış olup, ayarladığınız saatte bipbipbip diye çalacaktır. Çalarken her hangi bir tuşa basarsanız alarm kesilecektir.  Çan işaretinin yanında farkettiyseniz yatık durumda bir wi-fi işareti var buda sanırım her saat başında cihazın çok kısa bir adet bip sesi kadar bir ses çıkararak saat başını bildiriyor.


6- MEMORY Tuşu Neye Yarar : Bir kere basarsanız cihazın kaydettiği en yüksek sıcaklık ve nem değerini, ikinci defa basarsanız en düşük sıcaklık ve nem değerini gösterecektir. Basılı tutarakta kaydettiği en düşük ve en yüksek değerleri sıfırlarsınız. (belki lazım olur bulunsun)

Prop kısmı ile ilgili net bilgiye ulaşamadım, bir yerde nem ölçümü ile alakalı bir yerde ise dışarısının ölçümü için gerekli şeklinde ama doğrulayıcı bilgi bulamadım. Şahsi tahminim kablosunun uzunluğundan bana ış ortam sıcaklık ve nem değerleri için olduğu fikrini oluşturdu tabi bu değerleri doğru alabilmek içinde prop ucunun dışarıda olması gerekecektir.


Umarım faydalı olmuştur. Şahsen youtube de 1 adet ispanyol ile 1 tane türkçe ama türkçesi çok bozuk birinin videosu dışında video ve çok iğrenç hiçbir şeye yaramayan kılavuzu dışında bu şekilde açıklayan kaynak bulamadım. Bahsettiğim videolar da çok yetersizdi bence maalesef hatta videonun birinde alarma ne gerek tarzındaydı. Bu arada bir adet bilgi daha cihazınız son fotoğraftaki gibi bir ekrana sahip ise HTC-2 yazıyor olsa da sanırım ve maalesef HTC-1 çakmışlar. 
Paylaşım işinize yaradıysa bir dua yeter.


13.05.2021
BALIKESİR
25,9 °C -  %44 Nem






0 yorum: